Sărbătorim anul acesta a șasea oară beatificarea Mons. Vladimir Ghika.

Primul gând este cel de recunoștință pentru toate harurile mijlocite pentru poporul nostru, pentru Arhidieceza noastră și pentru fiecare în parte.

Anul acesta, Papa Francisc vizitând România ne-a oferit alți șapte Fericiți Martiri, pe episcopii martiri greco-catolici, și ne-a așezat pe calea pe care mergem împreună.

O imagine a călătoriei împreună este aceea a pelerinajului făcut în grup, de altfel Pelerinajul din 7 septembrie 2019 este pus sub tema propusă pe Sfântul Părinte: Să mergem împreună!

Tocmai de aceea aniversarea beatificării Mons. Ghika ar putea să fie înclusă în contextul pregătirii și a drumului efectiv de pelerinaj spre Sanctualul Regina Carmelului de la Ciofliceni.

Sâmbătă, 31 august, vom lăuda pe Domnul pentru darul beatificării de acum 6 ani.

Duminică, 1 septembrie, vom mulțumi la Sfintele Liturghii pentru toate harurile primite prin mijlocirea Fericitului Vladimir Ghika.

De luni, 2 septembrie, până vineri, 6 septembrie, continuăm să ne rugăm cerând mijlocirea Mons. Ghika pentru bolnavii noștri și pentru toți cei aflați în dificultate, ca și pentru un pelerinaj plin de haruri.

Sâmbătă, 7 septembrie, ne angajăm la pelerinaj și mergem împreună să o cinstim pe Maica Domnului, Regina Carmelului, conștienți că Fericitul Vladimir este cu noi și ne însoțește.


Pelerinajul ne va conștientiza starea de membri ai Bisericii Luptătare, mereu în marș spre țelul veșnic promis de Mântuitorul, țel la care Sfânta Fecioară Maria a ajuns, la fel și Fericitul Vladimir.

Vom putea împărtășii pe drum experiența de comuniune a sfinților pe care ne-o va ilustra atât de bine mozaicul din altarul bisericii de la Ciofliceni, și vom găsi curajul să întensificăm rugăciunea.

Doar în acest fel, prin rugăciunea plină de încredere, putem obține o minune prin mijlocirea Fericitului Martir Vladimir Ghika, pentru a putea înainta spre canonizare.

Pelerinaj fructuos cu Fericitul Vladimir!
Pr. Francisc Ungureanu
Postulator

_______________________________________

Dacă doriți să retrăiți evenimentul din 31 august 2013, intenetul păstrează încă înregistrarea:
https://www.youtube.com/watch?v=QM3_DplLdsw
https://www.youtube.com/watch?v=n6pWWd2dvzE