Un titlul care, de la Papa Grigore cel Mare, reprezintă pe adevăratul creştin, preot sau persoană consacrată.
Slujirea ca mărturie
Monseniorul Ghika şi-a făcut propriu aceast titlu, ca laic şi ca preot, ca prinţ şi ca deţinut, în viaţă şi în moarte, de pe pământ şi de dincolo. Nenumăraţi sunt cei care au experimentat, în nevoile lor, iubirea slujitorul lui Dumnezeu Vladimir Ghika. În Abruzzo sau la Roma, în periferiile sărace ale Parisului sau în saloanele princiare, în Balcani sau Japonia, în spitale şi închisori, la Bucureşti sau oriunde… tânărul, domnul sau monseniorul Vladimir a făcut prezentă iubirea lui Dumnezeu.
Mărturia ca slujire
Poate părea paradoxal, dar şi mărturia acelora care l-au cunoscut este tot o slujire în comunitatea creştină. Este o slujire a slujitorilor lui Dumnezeu pentru că reamintesc acestora opera milostivirii divine în lume. Putem spune că nu este doar o obligaţie de a da mărturie ci chiar o misiune care continuă opera celui pe care l-au cunoscut, operă în care se vede degetul lui Dumnezeu.
Postulatura slujirii
Postulatorul este cel care, împreună cu cei care îl ajută în ceea ce putem numi postulatură, măsoară nivelul de slujire al mărturiilor. Astfel că mărturiile adunate ale tuturor celor care l-au cunoscut direct pe Monseniorul Ghika, ca şi cele ale celor care au primit prin mijlocirea lui haruri sau miracole spirituale sau fizice, sunt manifestări ale slujirii Bisericii în sprijinul slujirii postulatorului.
Slujirea postulaturii
Locul de referinţă pentru postulata Cauzei de beatificare a Mons. Vladimir Ghika este Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus din Bucureşti, cunoscută sub numele de Sacre Coeur, sau Biserica Franceză. Adresa postulaturii fiind aşadar: Str. Cpt. Av. Gh. Demetriade 1-3, sector 1, 011848 Bucureşti; tel/fax: 021/3197070, puteţi trimite aici orice credeţi că poate susţine cauza Monseniorului, ca şi orice propunere de a o prezenta, conştienţi că acesta este un mod de slujire a slujitorilor lui Dumnezeu.