In Arhidiecaza de Bucuresti si in Dieceza de Iasi vor bate clopotele bisericilor catolice in armonie cu bucuria beatificarii primului martir al persecutiei staliniste din Romania.

30 octombrie 2010, ora 11, va intra in istoria poporului nostru ca o data importanta in care Biserica Catolica castiga prima batalie in exorcizarea ororilor din anii ’50 in Romania. Pe atunci, ucigand liderii catolici, se spera obtinerea controlului constiintelor crestinilor catolici. Nu au reusit tocmai datorita martiriului acestor lideri. In mod paradoxal, ceea ce ar fi trebuit sa favorizeze imprastierea turmei, adica moartea pastorilor, a condus de fapt la intarirea unitatii intre cei care erau maturi in credinta lor. Asa se intamplase si cu Isus, a carui moarte nu a avut ca rezultat risipirea ucenicilor si a invataturii acestuia ci exact contrariul, datorita revelarii Invierii si a darului Duhului Sfant. Aceasta este dovada cea mai concludenta ca moartea nu este ultimul ci marele act al vietii noastre, dupa expresia Monseniorului. Viata credinciosului continua dupa moarte in chiar misiunea avuta aici: un pastor bun care si-a dat viata pentru oile sale va continua sa pastoreasca de dincolo, si inca mai eficient. Toate acestea pentru ca apartin vointei lui Dumnezeu, altfel totul ar fi fost uitat de mult!
Il laudam pe Domnul pentru darul acestui model si ne alaturam credinciosilor din Oradea in a cere protectia Fericitului Bogdánffy Szilárd in aceste timpuri in care persecutia nu a incetat ci doar a imbracat alte forme, mult mai perfide. Tocmai de aceea avem nevoie de mai multe modele de tarie spirituala care invinge vicisitudinile persecutiilor si speram sa il avem cat mai curand si pe Monseniorul Ghika ridicat la cinstea altarelor.