In acest inceput de iunie, prin grija Asociatiei pentru Beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika de la Paris (ABMVG) a aparut brosura intitulata Mgr Vladimir Ghika apôtre et martyr. Ea cuprinde actele colocviului din 7, 9 si 10 octombrie 2010 de la Paris, dedicat memoriei Monseniorului Vladimir Ghika si este publicata ca urmare a numeroaselor cereri primite din partea celor care au apreciat calitatea deosebita a acestor lucrari.
In brosura gasiti omilia Monseniorului Philippe Brizard la liturghia din 7 octombrie, ziua aniversarii hirotonirii Monseniorului Ghika si cea a Inaltpreasfintitului Ioan Robu, din 10 octombrie la liturghia din duminica a 10-a a anului jubiliar vincentian.
Conferintele sustinute de Arhiepiscopul Ioan Robu, de doamnele Francisca Balataceanu si Monica Brosteanu si de domnul Andrei Brezianu impresioneaza prin profunzimea si originalitatea continutului si aduc multe elemente necunoscute pana acum publicului despre personalitatea si spiritualitatea Monseniorului Vladimir Ghika. In incheiere este publicata o scurta biografie a Monseniorului semnata de doamna Maria Sander si domnul Luc Verly.
Multumim pe aceasta cale celor care au facut posibila aceasta publicare : asociatia L’Œuvre d’Orient si in mod deosebit doamnele Sophie Cherrier si Catherine Baumont.
Brosura este in limba franceza si este distribuita la Paris prin ABMVG, iar la Bucuresti o puteti procura incepand cu luna iulie la libraria Arhiepiscopiei Romano-Catolice.
Maria Sander