Pentru cicitori în limba franceză poate fi de interes această biografie a Monseniorului editată de Charles Molette. Concluzia este semnată în 16-17 mai 2007, însă se pare că textul este o dezvoltare a unei conferințe din 2002. Oricum, acesta este unul dintre puținele texte disponibile, dintre cele tipărite în ultimii ani despre Vladimir Ghika, chiar dacă și acesta doar pe internet sau la evenimentele dedicate Monseniorului Ghika în Franța (sperăm și la următoarele din Italia). Așadar cartea se poate procura de pe pagina de internet a AIDE A L’EGLISE EN DETRESSE.
Experiența autorului, Monseniorul Molette, de istoric și de postulator face ca lucrearea de față să capete și mai multă greutate în ceea ce privește rigoarea documentară a textului. Practic nu evită să citeze nici una dintre biografiile precedente și se bucură de apariția primelor documente de la securitate cu privire la Monseniorul Vladimir Ghika.
În așteptarea noii biografii documentate a Slujitorului lui Dumnezeu, cea la care lucrează deja un grup important de intelectuali și istorici, acest volum de doar 95 de pagini poate astâmpăra setea de cunoaștere a prietenilor lui.