http://www.ktotv.com/
26/05/2013 – 15:30 : Messe à Notre Dame – Messe de l’Oeuvre d’Orient
Cette messe sera célébrée selon le rite byzantin par S.B. le Cardinal Lucian Muresan, Archevêque Majeur de l’Eglise Gréco-Catholique Roumaine, et sous la présidence de S.E. Mgr André Vingt-Trois, Cardinal Archevêque de Paris et Ordinaire des catholiques orientaux en France.

Ne face cunoscut că:
În catedrala Notre Dame din Paris va fi celebrată Sfânta Liturghie Greco-Catolică în limba română, duminică, 26 mai 2013, la ora 15,30. Evenimentul se află sub înaltul patronaj al Eminenţei Sale Cardinalul Andre Vingt-Trois, Arhiepiscop de Paris, fiind celebrată de Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România, împreună cu alţi 4 ierarhi ai acestei Biserici : PS Alexandru, Episcop greco-catolic de Lugoj; PS Florentin, Episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla; PS Mihai, Episcop Greco-Catolic de Bucureşti şi PS Claudiu Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore.
Evenimentul este istoric, întrucât în 2013, catedrala Parisului sărbătoreşte 850 ani de existenţă iar celebrarea Sfintei Liturghii în limba româna se înscrie în momentele liturgice organizate cu ocazia acestui Jubileu.
Liturghia în limba română de la Notre Dame este organizată împreuna cu asociaţia franceză l`Oeuvre d`Orient, care sprijină de peste 150 ani misiunea de evanghelizare a Bisericilor Răsăritene aflate în comuniune cu Scaunul Apostolic. Această celebrare, se înscrie, totodată, pe linia Cauzei de beatificare a Episcopilor greco-catolici români. Ei au murit în închisorile comuniste din România dar martiriul lor este o mărturie de credinţă în fata întregii Biserici. Dosarul lor este în examinare la Vatican.
Slujba va fi transmisă în direct de televiziunea franceză KTO, putând fi urmărită prin satelit sau prin internet pe site-ulwww.ktotv.com.
pr. Cristian Crişan 
Rectorul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris