Comunitatea catolica de limba romana din Ladispoli celebreaza memoria Monseniorului Ghika, inaugurand astfel Luna de rugaciune pentru beatificare ce are ca moment final comemorarea mortii Monseniorului din 16/17 mai.
Celebrarea are doua momente distincte. Primul este cel al Sfintei Liturghii din 18 aprilie, a treia duminica a Timpului Pascal, la ora 9:15. Cu aceasta ocazie este organizata si o mica expozitie de fotografii care ilustreaza viata Robului lui Dumnezeu Vladimir Ghika. Al doilea moment este cel al vizionarii filmului “Fratelui meu din Exil” de Ana Boariu care se va avea loc joi 29 aprilie, la ora 19:30. Cele doua evenimente vor avea loc in biserica San Giovanni Battista, acolo unde comunitatea romaneasca celebreaza Sfanta Liturghie in fiecare duminica.

*******
Ladispoli, “prelungire maritima” a Romei, faimos pentru plaja cu nisipul de culoare neagra, devenita intre timp o localitate cu peste 40.000 de locuitori, are in componenta si o importanta comunitate de romani. Parintele Adrian Chili reuneste in jurul lui pe romanii catolici care, astfel participa la Sfanta Liturghie in limba materna, desi sant departe de tara.

Visualizzazione ingrandita della mappa