Citim pe www.papainromania.ro: “Acum zece ani, pe 8 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat cimitirul Bellu catolic din București, unde s-a rugat la mormântul Cardinalului Iuliu Hossu. Pentru a aniversa istorica vizită a Suveranului Pontif în țara noastră, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică a organizat sâmbătă, la ora 9, la cimitirul Bellu (catolic) un pelerinaj la mormintele episcopilor martiri, care și-au dat viața pentru credință în închisorile comuniste: Cardinalul Iuliu Hossu, Episcopul Ioan Bălan și Episcopul Vasile Aftenie. Pomenirea martirilor a început cu o Liturghie Arhierească, prezidată de PS. Mihai Frățilă, Episcop auxiliar al Arhieparhiei greco-catolice de Alba Iulia cu sediul la București, alături de PS. Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, PS. Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea Mare și PS. Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. La celebrarea Euharistică, la care au luat parte mulți credincioși greco-catolici și romano-catolici, au fost prezenți și ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit romano-catolic de București, PS. Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, PS. Petru Gherghel, Episcop romano-catolic de Iași și PS. Anton Coșa, Episcop romano-catolic de Chișinău. Sfânta Liturghie s-a încheiat cu o procesiune la mormintele martirilor, la care s-a rugat și Papa Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale de acum zece ani.”
Mormântul prietenului nostru Vladimir Ghika nu se află în Cimitirul Bellu catolic, dar cu siguranță cei prezenți la celebrare l-au amintit în rugăciune.
Pentru fotografiile de la eveniment vă invit pe pagina oficială a manifestărilor dedicate comemorării a 10 ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România.