La Liturghia anuala de comemorare a slujitorului lui Dumnezeu Monseniorul V. Ghika de la biserica “Sf. Tereza” din Bucuresti, am participat si noi, membrii Asociatiei Familiilor Catolice “Vladimir Ghika”, alaturi de enoriasii parohiei si de numerosi crestini din diverse parohii din Bucuresti.

In predica sa, Parinteler Fabian Mariut (îndrumatorul spiritual al asociatiei noastre) a amintit de personalitatea Monseniorului facând referire la bogatia spirituala inestimabila lasata de Monseniorul V. Ghika prin scrierile sale.
Anul acesta ziua comemorativa a coincis cu sarbatoarea Înaltarii, deaceea Parintele Fabian ne-a reamintit si comentat câteva fraze meditative din “grădina gândurilor” scrise de Prinţul Monsenior Vladimir Ghika:
“Deasupra capetelor noastre există mai mult cer, decât există pământ sub picioarele noastre”.
“Dumnezeu îl însoţeşte pe om pretutindeni, chiar dacă pentru om El este de neatins”, etc.
Deorece a plouat încontinuu, Rozariul dedicat Monseniorului s-a recitat in Biserica.
Totusi membrii Asociatiei Vladimir Ghika au mers pe ploaie la mormânt, ca într-un fel de mic pelerinaj, pentru a face o rugaciune si a aprinde cateva lumânari.

I-am purtat în gândurile si rugaciunile noastre pe toti cei care, din diverse motive, nu au reusit sa se fie prezenti si fizic la comemorarea de la cimitirul Belu. Stim ca multe persoane din România si din strainatate s-au alaturat noua prin recitarea rugaciunii de beatificare, prin participarea la Sf. Liturghie sau alte devotiuni. Numarul celor care încep sa-l descopere, sa-l iubeasca pe Monseniorul sporeste constant.
În uniune cu el sa ne salutam si noi cât mai des cu invocatia “Dominus sit inter me et te”.  Domnul sa fie între mine si tine!

Ioan R.