Emotie si mare bucurie. Acestea sunt sentimentele pe care mi le-a impartasit in dimineata zilei de 15 mai, in ajunul comemorarii martiriului lui Vladimir Ghika, Anca Martinas, autoarea ultimei scrute biografii a Monseniorului aparuta in librariile din Italia.

     Anca lucreaza la Radio Vatican si a avut privilegiul unei audiente private la Papa Francisc in cadrul careia i-a oferit acestuia ultima sa publicatie.
     Evenimentul a capatat cu atat mai multa simnificatie cu cat cartea este despre cel pe care chiar Papa Francisc l-a recunoscut drept martir si ca urmare va fi beatificat pe 31 august 2013.
   

“Sunt multe puncte comune intre ministerul lui Vladimir Ghika si modul in care propune Papa Francisc slujirea urmasului Sfantului Petru!” spunea Anca, buna cunoascatoare a vietii Monseniorului si martora directa a evenimentelor de inceput de pontificat a actualului Vicar al lui Cristos.

 
    Ne bucuram ca in curand va fi disponibila si traducerea in limba romana a acestei scurte biografii a Monseniorului Ghika care va ramane cu siguranta nu numai in memoria cititorilor dar si in inima lor impreuna cu cel despre care scrie cu condei jurnalistic Anca.

Reamintim ca Anca Martinas a publicat si un articol mare despre Vladimir Ghika in L’Osservatore Romano, cotidianul oficial al Sfantului Scaun, la 19 mai 2010, cu titlul “Uomo di Dio nelle accademie e nelle banlieue”.