Dragi prieteni, încep să vă povestesc despre zilele de la Bolonia. Cred că sunt în asentimentul participanților ca să definesc “ziua memoriei / 17 mai” cu cuvintele titlului ales pentru acest mesaj: cuvinte de învățătură … cuvinte de rugăciune! Folosind cuvintele, ne-am apropiat de învățătura Monseniorului si cu rugăciunea ne-am unit lui dând laudă lui Dumnezeu.
Prima mărturie despre aceste zile o dedic ultimeia dintre ele, cea a rugăciunii. Am celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în comunitatea Greco-Catolică din Bolonia. De altfel, această comunitate a fost gazda întregului eveniment. Părintele Protopop Marinel Mureșan ne-a condus pe toți spre Domnul și în rugăciunea pentru Monseniorul Ghika Vladimir.
În final Domnul George Teseleanu, Consul Onorar al României, organizator principal al evenimentului, a facut o dare de seamă a ceea ce am realizat împreună la Bolonia. Mărturia Domnului Profesor Academician Constantin Bălăceanu Stolnici ne-a dat noi elemente asupra lucidității spirituale și intelectuale a Monseniorului, pe care l-a cunoscut personal.
Toată comunitatea s-a reunit apoi la o agapă fraternă, timp de dialog și de zidire spirituală.