Astăzi, în zi de mare sărbătoare, a poposit la noi, din lungu-i pelerinaj, trimisă de Dumnezeu, relicva Fericitului preot martir Vladimir Ghika, un prinț, un mare suflet cosmic prin care oamenii pot crește. 

Curioși o așteptam cu multă plăcere, dar și cu emoție creștină, din momentul în care ne-a anunțat părintele paroh.
Atunci când se-nfiripau multele cereri de binecuvântări și de minuni, care se-mpleteau și despleteau în sufletul nostru, la lumina crudă a zilei, relicva a venit elegant, atrasă spre a le cunoaște și înfăptui.
Cu mult înainte de acest moment părintele paroh ne-a prezentat și analizat, predică de predică, fragmente din viața sfântă și chinuită a Fericitului Vladimir Ghika.
Biserica pavoazată cu flori albe și roșii atrăgea pe cei prezenți în numar mare, ca un areal sfânt, neatins ca un paradis al odihnei și reculegerii, dăruită elocvent acestei mari ceremonii.
De fapt în această zi am sărbătorit un mozaic de evenimente nonseparabile, care s-au întrepatruns, s-au confundat când unite și reunite, răsfirate și înfiorate de vorbele de duh ale parintelui Ungureanu:
– sosirea relicvei Monseniorului V. Ghika;
– solemnitatea Sfinților Apostoli Petru și Paul
– 30 de ani de preoție ai părintelui paroh Petru Păuleț
– 20 de ani de misiune a Congregației Surorilor de Caritate a Sfântului Apostol Paul în Câmpulung Muscel.
Combinate cu optimiste perspective, cu gândul, am trecut dintr-o parte în alta, fără a schimba realitatea, străbătând adevărate raze de sfințenie și har.
Cei de aici din Muscel considerăm că e nevoie de o relicvă ca să lumineze ceea ce noi nu putem cuprinde cu mintea, să fluidifice rugile nevoilor noastre spre bunul Dumnezeu.
Acum am rămas cu o imagine care ne va urmări mult, care vrea să pătrundă ignoranta frumusețe a clipei prezente, s-o înnobileze.
Alături de relicva Monseniorului, la biserică putem, de acum, experimenta miracolul imediat al realității cererilor noastre către Dumnezeu, căci, cu gândul văratic și curat, împodobit Muscelul așteaptă să fie sfințit.

Câmpulung Muscel, 29 iunie 2014

Rodica Babeu 

PS 
 Dacă aș fi…
Dacă aș fi Vladimir Ghika…. n-aș aștepta… n-aș pune între lume și mine depărtarea. Aș vrea numai să văd ce se întâmplă dacă așez între noi credința. Uneori aș pune la începutul vieții credința iar pe Vladimir Ghika la sfârșit, alteori aș face invers, și aș aștepta… miracolul … care sigur se va întâmpla.