Dragi prieteni,
dupa cum stiti, eu sunt mereu in cautarea initiativelor inspirate de Monseniorul Vladimir Ghika. Iata ca am gasit o alta asociatie a unor profesori din jutetul Timis (Romania) – http://aecvg.jimdo.com/. Sub denumirea: Asociatia pentru Educatie Crestina Vladimir Ghica, fondatorii asociatiei au pus activitatile lor in favoarea copiilor, mai ales a celor defavorizati.
Domnul Olivian Dulea imi spunea: “Eu si sotia mea suntem profesori de gimnaziu si avem doua fetite. In fiecare an, pe langa activitatile curente care au loc saptamanal la domiciliul nostru, am reusit sa organizam cate o excursie gratuita pentru copiii cu posibilitati reduse. In cadrul acestor excursii am organizat activitati de educare crestina.”
Cred ca fiecare dinre noi isi aminteste in acest moment de imaginea Monseniorului cu o multime de copii sub mantia lui. Este minunat cand spiritul sau si iubirea sa de copii este puratata mai departe de parinti si profesori si sper ca initiative ca acestea sa fie tot mai prezente in sociatatea noastra, care chiar are nevoie de ele. Acest lucru poate fi realizat in mod direct sau indirect. De exemplu, din pacate, in acest an, este pentru prima data cand nu au mai reusit sa continuie traditia excursiei gratuite, din lipsa unui sprijin material, si poate ca cineva inca mai poate sa ofere acest sprijin.
Oricum, suntem siguri cel putin de sprijinul spiritual, pentru ca acesta este mijlocit de Monseniorul sub protectia caruia a fost pusa asociatia.