De la doi participanti la aceasta intalnire de la manastirea parintilor carmelitani din Ciofliceni-Snagov avem doua marturii:


IULIAN OANTA – Presedinte A.F.C. VLADIMIR GHIKA: 
“Am declansat aceasta initiativa în urma cu vreo 5 ani. Am simtit nevoia sa ne adunam într-un loc linistit împreuna cu mai multe familii 2 zile, sa uitam de problemele de zi cu zi, sa ne rugam. Vazând ca actiunea a dat roade am decis sa o tinem în fiecare an la început de luna mai.Sigur fiind luna Fecioarei MARIA si aniversarea comemorativa a Monseniorului ne-am rugat cu mai mult spor. Totul a durat de vineri seara pâna duminica la pranz. Participantii  au fost familii, persoane vaduve cât si copii din toate parohiile din Bucuresti. Duminica am avut privilegiul sa paticipe si episcopul auxiliar CORNEL DAMIAN responsabil cu pastoratia familiilor care de altfel ne va însoti si la  întâlnirea mondiala a familiilor de la MILANO între 30 mai-3 iunie 2012. Invitatele noastre din acest an au fost prof.univ. FRANCISCA BALTACEANU si prof.univ. MONICA BROSTEANU care ne-au vorbit despre BIBLIA – HRANA PENTRU FAMILII.
Cei prezenti au ascultat cu mare interes, au pus întrebari si am comentat împreuna textele din evanghelii. A fost o mare bucurie sa avem în mijlocul nostru pe aceste doua invitate de un mare profesionalism si cultura, doua experte în traducerea BIBLIEI in limba romana.
Au fost organizate 6 grupuri si alesi 6 responsabili de grup. Parintele FABIAN a lansat trei întrebari care au fost dezbatute în fiecare grup; raspunsurile, concluziile au fost expuse pe rând. Întrebarile respective: prima era “MISTERUL FATA IN FATA”, a doua “CUM A URCAT APA IN FAMILIA VOASTRA DUPA CASATORIE?”, iar a treia  “VA LASATI CONDUSI DE RUGACIUNE IN FAMILIE?”
Cele 6 grupuri au primit numele unor sfinti, unor venerabili sau pe cale de beatificare:
VLADIMIR GHIKA responsabil grup Ioan ROBU.
ANTON DURCOVICI – Bogdan MOISA
IOAN PAUL AL II-LEA – Cornel BARBUT
BENEDICT al XI-LEA – Claudia ISTOC
SF.TEREZA – Claudia STAN
SF. ANTON – Iulian OANTA
Raspunsurile la prima întrebare au fost diverse, dintre ele spicuim doar cate una: “Daca îl cunoastem pe DUMNEZEU , ne completam în familie, ne abtinem de la rautati, suntem mai buni.”
La a doua întrebare “apa a crescut la multi incet dar sigur”.
La a 3-a raspunsurile au fost la unison “DA, Rugaciunea este destul de prezenta în familiile noastre”.

La aceasta întâlnire au fost prezenti 63 de adulti si 20 de copii.
COPIII care au beneficiat de o întalnire separata cu sora EMILIA si Marie PREGER, au prezentat un program inspirat din BIBLIE.
S-a dansat, s-a cantat, sau spus bancuri si glume. Seara de sâmbata a fost incheiata cu un foc de tabara si recitarea rozariului în memoria copiilor nenascuti.

Au fost 2 zile de har si întelegere între noi. Bucuria si rugaciunea au fost prezente de-a lungul întalnirii noastre. Am primit telefoane si multumiri deosebite pentru organizare. Multumim parintilor de la MANASTIRE pentru tot. Ne-am simtit mai bine decât acasa.


IOAN R.:
“Întâlnirea a avut loc începând cu vineri seara – 4 mai pâna duminica – 6 mai 2012, la ora 15.
Tema: Familia si Biblia – cum sa întelegem mai bine textele din Cartea Sfânta.
A fost a 5-a editie, organizata de Asociatia Familiilor Catolice “V. Ghika”. Se organizeaza o data pe an, în luna mai sau iunie.

Cei 80 de participanti (18 copii si 62 de adulti) au fost însotiti de Pr Fabian – directorul spiritual al Asociatiei.  Duminica a sosit si Preasfintitul Cornel Damian care, dupa celebrarea Sf Liturghie, a luat prânzul împreuna cu cei prezenti.

Programul acestei întâlnirii spirituale a fost bogat, bine diversificat, adaptat fiecarei vârste a participantilor.
* Vineri la ora 19 am sosit la Mânastire. Dupa o scurta prezentare a fiecarei familii ne-am rugat Sf Rozariu în jurul Mânastirii iar între orele 23-24 s-a facut adoratia Sf Sacrament.

*Sâmbata au fost 3 conferinte prezentate de Francisca Baltaceanu si Monica Brosteanu. La fiecare conferinta au citit câte un text din Biblie, l-au explicat si au raspuns întrebarilor puse de participanti. Dupa fiecare conferinta au avut loc discutii pe grupuri de câte 9 persoane.
Temele propuse pentru discutii fiind:

1. Adam si Eva – relatia între sot-sotie.
2. Daca dupa casatorie a crescut “izvorul de iubire” între soti.
3. Cum au depasit sotii momentele mai tulburi din viata lor.
Concluziile acestor discutii  au fost prezentate duminica, de fata fiind si Preasfintitul Cornel.

* Sâmbata seara a avut loc rozariul în jurul focului de tabara, urmat de câteva cântece de voie buna.
* Duminica dimineata am ascultat a 4- a conferinta urmata de Sf Liturghie, masa de prânz, concluziile discutiilor pe grupuri si poza de grup.

Copiii au avut program separat fiind însotiti de Sora Emilia si D-na Marie Pragher. Sâmbata seara au prezentat o sceneta cu genealogia lui David.

Câteva “descoperiri” retinute cu aceasta ocazie:
– Andreea a fost uimita, citind textul din Geneza, de faptul ca Domnul l-a asezat pe om în gradina Edenului ca sa o lucreze si sa o pazeasca.
– Bogdan a fost uimit de faptul ca atunci când a fost creata Eva, Adam dormea.
– La textul din Sf Ioan 4,5-29 “Isus si femeia din Samaria”, Ioan a fost profund impresionat de cuvintele lui Isus: “Apa pe care i-o voi da Eu se transforma în ea în izvor de apa saltatoare spre viata vesnica”.

Asteptam cu nerabdare editia a 6-a a întâlnirii spirituale a AFC din 2013! Ocroteste, Doamne, toate familiile.