Păstrăm vie memoria bucuriei trăite de Arhidieceza noastră cu ocazia beatificării Mons. Vladimir Ghika pe 31 august 2013, când mulți am venit la București pentru a participa la evenimentul atât de aștepatat.
Acum Fericitul Vladimir ne întoarce vizita. În forma relicvei de la Beatificare, martirul nostru va trece prin toate parohiile Arhidiecezei. Cu această ocazie ne va strânge în jurul lui pentru rugăciune, pentru adorarea Preasfântului Sacrament, pentru aprofundarea chemării specifice fiecăruia conform voinței lui Dumnezeu.
Pregătind prima comemorare liturgică a Fericitului Vladimir, 16 mai 2014, care coincide cu aniversarea a 60 de ani de la jertfa sa, învățăm de la el ce însemnă iubirea de aproaple și cum putem ajuta chiar și numai invocând mijlocirea lui pentru cei aflați în suferințe.
În timpul vieții era vestit pentru puterea de mijlocire a milostivirii lui Dumnezeu. Puterea lui Dumnezeu s-a manifestat prin mâinile lui, prin glasul lui, prin fiecare pas al său. Tocmai de aceea rămășițele pământești ale unui sfânt ca el sunt în continuare canal privilegiat prin care Dumnezeu revarsă harul său ca răspuns al credinței rugătoare.

– Pelerinajul relicviei Fericitului Vladimir Ghika a început pe 18 noiembrie în Parohia Sf. Francisc din București care încheie Anul Credinței alături de fericitului nostru martir.
– Parohia Cristos Rege din Ploiești sărbătorește hramul în prezența relicvei Fericitului Vladimir după care organizează un triduum de rugăciune.
– Și Parohia Sf. Andrei din Mangalia celebrează hramul pe 30 noiembrie tot în prezența relicvei Mons. Ghika, acesta fiind momentul culminant al zilelor de prezență a Fericitului Vladimir în comunitatea lor.
– În prima Duminică de Advent, 1 decembrie 2013, pelerinajul Fericitului Vladimir Ghika ajunge la Predeal.
– Parohia din Turnu Severin celebrează harmul Neprihănitei Zămisliri a Preacuratei Feciore Maria sâmbătă 7 decembrie la ora 11, iar relicva Fericitului Vladimir va fi deja acolo, rămânând până marți, 10 decembrie.
– Pentru că pe 14 decembrie este hramul la Greci, sf. Lucia, relicva Fericitului Vladimir va merge în comunitate începând cu joi 12 decembrie.
– Între 15-19 decembrie relicva Fericitului Vladimir va vizita parohia Sf. Apostoli Petru și Paul din București (Băneasa).
– În ultima săptămână de Advent Monseniorul Vladimir Ghika se va întoarce la biserica unde a slujit în ultima perioadă de libertate pe care a avut-o, Preasfânta Inimă a lui Isus din București.

Pe tot parcursul pelerinajului ne rugăm:
Roagă-te pentru noi Fericite Vladimire! Ca să ne facem vrednici de făgăduințele lui Cristos!

Dumnezeule atotputernic şi veşnic care ai dat fericitul Vladimir, preot și martir, să mărturisească prezența vie a iubirii tale chiar și în timpul persecuției, prin mijlocirea și exemplul său dăruiește-ne harul să perseverăm în slujirea ta, în comuniunea credinţei apostolice. Prin Cristos Domnul Nostru.