Pana la comemorarea a 56 de ani de la moartea Monseniorului mai este o luna – 16/17 mai 2010. Acesta este un timp de lauda motivata de Invierea Mantuitorului, fara de care moartea ar fi avut un cu totul alt sens.
Bucuria Invierii ne da si curajul rugaciunii de cerere a beatificarii Monseniorului Ghika. El a trait cu adevarat moartea ca pe marele act al vietii sale si speram ca sa reusim sa elaboram tot ceea ce este necesar pentru a demonstra ca a fost un martiriu. Aceasta munca, echivalentul a zece teze de doctorat, dupa cum afirma Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, Arhiepiscopul Angelo Amato, are nevoie de sustinere din toate punctele de vedere, mai ales spiritual.
Constiinta acestui fapt ma indeamna sa va propun aceasta luna de rugaciune pentru Beatificarea Mons. Vladimir Ghika. Fiecare va face acele rugaciuni care ii sunt mai dragi avand intentia de a cere acest har pentru Biserica noastra locala, adaugand si rugaciunea specifica deja cunoascuta:
Doamne Isuse Cristoase, Marele şi Veşnicul Preot al sufletelor noastre, priveşte cu bunăvointă la poporul român, din sânul căruia l-ai ales pe Vladimir Ghika.
Fă ca exemplul său de credinţă şi de iubire să strălucească tot mai mult printre noi şi dăruieşte-ne pentru meritele şi sfinţenia martiriului său harul… (aici se spune harul cerut), pentru ca el să fie ridicat la cinstea altarelor, spre slava Ta, care vietuieşti şi domneşti în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru… Bucură-te, Marie… Slavă Tatălui…